Akpom ostvario prvi start za Arsenal

Čuba Akpom je, u utorak veče, ostvario svoj prvi start za Arsenal u pobedi nad Notingem Forestom do 4:0, a odigrao je na poziciji na kojoj nismo navikli da ga gledamo. Engleski reprezentativac je veći deo meča proveo na levom boku i izjavio je da je uživao u tom iskustvu. „Da, mislim da je uvek prijatno kada tim pobedi sa 4:0. Pokušali smo da dodamo onoliko zabave koliko smo mogli na terenu i glavna stvar je bila da ostanemo disciplinovani, jer je bilo dosta promena u timu. Mnogo mladih igrača je poput mene igralo, Ejnsli i Džef, i mislim da su nam svi stariji igrači pomogli, tako da smo ostvarili dobar rezultat danas.

Mislim da bih sada igrao bilo gde, bio bih i na golu samo da nakupim minuta, samo da budem deo tima.

Nisam razmišljao o igranju na krilu danas, igraću gde god šef želi da igram, ali danas je to bila pozicija u napadu i samo sam pokušavao da budem koliko sam više mogao pretnja (po protivnika). To je šansa za nas igrače da pokažemo šefu šta možemo da pružimo. Šef želi da odmori nekoliko igrača u kupu i samo je na nama da izađemo i pokažemo svima šta možemo.

Očekujem još utakmica i više minuta. Osećaj kada istrčiš sa arsenalovim vrhunskim igračima i samo igranje je najbolji osećaj i to je osećaj koji želim da imam,  trebam samo da nastavim da radim naporno na treninzima i da nastavim da radim marljivo da bih ponovo bio tamo i ostavrio što više minuta.“