Agent: Perez želi da napusti Arsenal

Lukas Perez je nezadovoljan svojim statusom u Arsenalu i želi da napusti klub ovog leta, tvrdi njegov agent.

Španac je u redove Tobdžija stigao prošlog leta iz Deportiva la Korunje za oko 17 miliona funti, ali je imao minimalnu minutažu, zabeleživši svega dva starta u Premijer ligi.

Imao je manju povredu u martu, ali čak i kada se oporavio nije uspeo da se izbori za svoje mesto u timu.

Perez je na Emirejts stadion stigao kao 5. najskuplje pojačanje u istoriji londonskog kluba. Ipak, njegov agent Rodrigo Fernandez Lovelje sada kaže da je Perezova namera da promeni sredinu.

„On želi da igra fudbal. Namera nam je da on promeni sredinu i Arsenal je upoznat sa tim. Da li znate ikoga ko ne dobija šanse a srećan je zbog toga?“

Govoreći o Perezu u maju, kada se još nije znalo da li ostaje na klupi Tobdžija, Arsen Venger je istakao: „Ukoliko ja budem menadžer voleo bih da ga zadržim, ali moramo sesti i sagledati koliko su realne šanse da on igra. On je napadač vrhunskog kvaliteta, ali nisam mu mogao pružiti prilike koje on želi i zaslužuje, priznajem to. Žao mi ga je“.

U ostrvskim i španskim medijima se pominje mogućnost povratka u Deportivo, dok Lovelje kaže da ne treba odaciti ni mogućnost pozajmice, ukoliko to bude odgovaralo Arsenalu.